Desert chec pufos din albusuri

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2017 | 12506 vizualizari

 

Un chec din albusuri cu merisoare, stafide si ciocolata, se potriveste perfect alaturi de o cafea sau un ceai cald si aromat!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri merisoare uscate
  • 2 linguri stafide
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • si zahar pudra pentru decor
  • 6 linguri faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos din albusuri:

Pentru aceasta reteta ai nevoie de un mixer sau un robot de bucatarie, iar din aceste ingrediente va iesi un chec mai mare. Hai sa vezi cat de simplu se face!

Mixeaza albusurile cu putina sare. Cand incep sa se umfle adauga zeama de lamaie. Adauga apoi treptat zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare. Amesteca praful de copt cu faina si pune putin cate putin peste bezea, amestecand cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Adauga coaja de portocala si ciocolata rasa si mai amesteca putin.

Tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si toarna compozitia. Pune merisoarele si stafidele si amesteca-le usor. Presara deasupra fulgii de migdale si pune checul in cuptorul preincalzit la 160 de grade C. Lasa-l la copt 40-45 de minute, pana se rumeneste usor si fa testul cu scobitoarea.

Scoate checul din forma si lasa-l putin la racit, apoi desfa usor hartia de copt de pe margini si lasa-l sa se raceasca de tot.

La final, pudreaza-l cu zahar si taie-l felii. Checul din albusuri este delicios si aromat si sper sa-l incerci si tu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marci49 1

06.11.2017, 08:05

Am sa-l incerc. Ideea este grozava pt ca de multe ori raman albusuri de la prepararea diverselor retrete la care se cere doar galbenusul. Multumesc !

Ancutsa 1

10.11.2017, 15:04

Imi place mult!

mihaelar63 1

16.12.2017, 07:38

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie